Nettselskaper kan utsette kostnader i millionklassen!

Det er et stort miljøfokus i bransjen og mange leter etter en bærekraftig vedlikeholds strategi. Derfor er vi opptatt av å tilby tjenester som er forenlig med dette slik at nettselskaper lykkes med sin strategi. Dette gjør vi blant annet ved å gjennomføre råtekontroll hvor hver stolpe får en reststyrkeverdi/gradering. Med kunnskap om reststyrkeverdien unngår man å bytte stolper som har lengre levetid selv om de har skade, på denne måten økes levetiden på stolpene. Når man basert på riktig metode utsetter utskiftninger av stolper i stor skala, spares millioner av kroner.

Et uforløst kjempepotensial

– Nå er det slutten av 2022-sesongen og vi har passert 55 000 kontrollerte stolper i år, forteller daglig leder i NordiConsult, Kristian Mjølnerød, fornøyd. – Hver og en stolpe har fått en reststyrkeverdi, noe som innebærer at kunden nå har muligheter til å utsette utskiftninger av stolper, selv de stolper som har fått klatreforbud.

– Jeg anbefaler på det sterkeste at fagfolk og vedlikeholdsledere setter seg inn i metoden med reststyrkeverdi. Faglig sett burde de som arbeider med vedlikehold og stolpeskift forstå hvorfor den er, og har vært, så effektiv for nettselskapene vi jobber med de siste 12 årene. Bruker ikke vedlikeholdsavdelingene metoden i dag, da kan det være lønnsomt å ta kontakt med oss i NordiConsult.  For de fleste norske nettselskaper i dag, er dette et uforløst kjempepotensial for å utsette skifte av stolper, – det er både miljømessig, bærekraftig og ikke minst økonomisk effektivt!

Hevder du at de fleste nettselskap i dag bruker feil metode?

– Ja, på en måte. Det er mange som lener seg mot metoder man har brukt de siste 10-20 årene, ser ikke at det ligger et potensiale ved å tenke nytt.

NordiConsult har kontrollert mer enn en million stolper, og jobber i hele Norge. En av de viktigste tjenestene vi leverer er råtekontroll med reststyrkeverdi. Råtekontroll er en inspeksjon som nettselskapene er pålagt å utføre på sine stolper.

Kontakt daglig leder i NordiConsult om du har spørsmål om resstyrkeverdi: km@nordiConsult.no

I denne videoen får du vite mer om råtekontroll og reststyrekverdi

Spør NordiConsult om råtekontroll med resistorgraf, og hvordan reststyrkeverdi stadfestes.