Forskning og utvikling - NordiConsult AS
15658
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15658,page-child,parent-pageid-21,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Forskning og utvikling

Ny metode for råtekontroll

Bruk av Resistograf ble i 2005 introdusert til Norge av NordiConsult AS. Metoden hadde da blitt utviklet, modifisert og tilpasset norske normer, i samråd med NordiConsult AS, forskningsinstituttene IML Instrumenta Mechanik Labor GmbH i Tyskland, IPEC Engeneer Ltd i Manchester og CBS – CBT i Frankrike.

Årlig gjennomfører NordiConsult kurs og opplæring av andre selskaper for bruk av instrumentet for råtekontroll. Videre innfører vi en forståelse på hvordan resultatene skal sees i sammenheng til REN/ Norsk norm og brukes i den daglige driften.

Forskningsprosjekter

NordiConsult er medlem av REN, og deltar også i to forsknings/innovasjonsprosjekter:

  • «Råtekontroll og restlevetidbergeninger» i regi av Sintef Energi og Energi Norge
  • Søknad på IFU prosjekt for å utvikle en modell og verktøy som analyserer sammenhengen mellom den tekniske tilstanden til en linje, ytre påvirkning, forvitring av anlegget og hvordan dette utvikler seg fremover i tid, i regi av Wiseline AS.